”Mama este începutul tuturor începuturilor” – Grigore Vieru – Grădinița P.P. Nr. 14 Iași desfășoară Proiectul județean ”De ziua ta, mămico!”

”Luna frumosului” a debutat în grădinițele și școlile ieșene cu celebrarea celei mai frumoase ființe din viața unui copil-MAMA. Grădinița cu Program Prelungit 14 Iași împreună cu Asociația Bravo Events a organizat Festivalul ”De ziua ta, mămico!” aflat la cea de-a VI-a ediție cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Având în vedere măsurile luate la nivel național privitoare la prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și limitarea la maximum a manifestărilor extrașcolare, inițiatorii proiectului au decis filmarea momentelor în fiecare unitate școlară și trimiterea lor spre jurizare pentru se desemna câștigătorii premiilor speciale. Menționăm că și la această ediție, sponsorii au fost alături de noi pentru recompensarea celor mici în crearea momentelor speciale. Cei 270 de preșcolari din 22 de unități școlare participante au primit trofeul de participare și cadouri de la sponsorii evenimentului: Palas Mall Iași, Asociația Bravo Events Iași, Asociația Părinților din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 14 Iași, Europe Direct Iași, Selgros Cash & Carry SRL, Delaco, SC Ady- Pad SRL.

La secțiunea Festival-concurs s-au înscris copii și cadre didactice din peste 20 de grădinițe ieșene, Școala Gimnazială ”George Călinescu” Iași, Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Iași și Palatul Copiilor, însumând un număr de 270 de preșcolari și școlari mici care, îndrumați de cadrele didactice au transmis prin cântec, dans și poezie sentimentele de iubire pentru mama, dar și promovarea valorii pentru frumos. Pe data de 10 martie, juriul Festivalului, format din reprezentați ai unităților de învățământ,  s-a întrunit pentru a delibera câștigătorii premiilor speciale în urma vizionării momentelor transmise de participanți. Astfel că, Premiul special pentru ORIGINALITATE a fost câștigat de Grădinița P.P.Nr. 24 Iași, CREATIVITATE – Grădinița P.P. Nr. 29 Iași, COSTUMAȚII – Grădinița P.P. Nr. 26 Iași, Complexitate – Grădinița P.P. Nr. 16 și Grădinița P.P. Nr. 14 Iași, iar Premiul pentru INTERDISCIPLINARITATE – Grădinița P.P. Nr. 12 Iași.

Secțiunea Târg de mărțișoare a desfășurat expoziții cu vânzare în 9 grădinițe ieșene în cadrul cărora au fost desfășurate ateliere de lucru care au mobilizat peste 700 de preșcolari, părinți și cadre didactice. Fondurile obținute din vânzarea mărțișoarelor confecționate de pitici au scopuri caritabile, educaționale, dar și de îmbunătățire a bazelor materiale ale unităților de învățământ din care provin. Sumele obținute, cu valori cuprinse între 90 lei și 6000 lei (GPP 12- 300 lei, Școala gimnazială George Călinescu – 588 lei, GPP 16 – 3660 lei, GPP 29 – 436 lei, GPP 24 – 466 lei, GPP Hârlău 670, GPP 14 – 6000 lei etc.) demonstrează importanța activităților de antreprenoriat și implicarea părinților ca partener activ în educație. Toate aceste sume au ca scop susținerea de activități educative în Școala Altfel, accesul la spectacole de teatru pentru copii dezavantajați, îmbunătățirea didactico-materială a spațiilor de învățământ.

Lasa un comentariu