Maia Sandu, vizită la Bruxelles

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pleacă luni la Bruxelles pentru două zile, cu intenţia de a îmbunătăţi relaţia bilaterală cu Uniunea Europeană.

Ea spune că relaţiile dintre Chişinău şi Bruxelles au fost afectate de guvernarea anterioară. 

La Bruxelles Maia Sandu va avea întrevederi cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell şi cu Comisarul European pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn, precum şi cu alţii oficial din cadrul executivului comunitar.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Maia Sandu se va întâlni şi cu preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, scrie rador.ro.

Într-un mesaj adresat corpului diplomatic, Maia Sandu s-a referit la recentele întrevederi avute cu preşedinţii României şi Ucrainei, subliniind importanţa construirii unui cerc de încredere între cele trei state.

Republica Moldova a reuşit să deblocheze relaţiile cu vecinii săi, România şi Ucraina, iar una din priorităţile imediate este resetarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, care a fost afectată de fostele guvernări de la Chişinău, a declarat Maia Sandu.

Lasa un comentariu