Ludovic Orban, anunț despre ridicarea unor măsuri anti-COVID-19. Decizia redeschiderii restaurantelor

Ludovic Orban a anunţat luni că o decizie în privința redeschiderii restaurantelor va fi luată în această săptămână. Premierul declarat că a cerut deja o evaluare a specialiştilor în acest sens. Orban a anunțat că va avea, de asemenea, și o întâlnire cu cei din industria HoReCa, relatează realitatea.net

„Am solicitat grupului tehnic să evalueze redeschiderea activităţii în spaţii închise. În cursul acestei săptămâni voi avea o întâlnire cu cei din industria HoReCa”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că un un calendar pentru redeschiderea restaurantelor va fi stabilit numai după „un punct de vedere din partea specialiştilor”.

„Aştept punctul de vedere al specialiştilor. Da, în cursul acestei săptămâni va trebuie să luăm o decizie. Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută şi vor trebui luate măsurile pentru a permite, uşor, uşor, în condiţii de siguranţă, de asigurare a măsurilor de protecţie sanitară, vor trebui luate aceste decizii”, a mai spus Orban.

Lasa un comentariu