Londra și Berlinul au suficient Remdesivir, în ciuda achizițiilor uriașe făcute de Trump

Regatul Unit și Germania s-au asigurat miercuri că au stocuri suficiente de medicamente antivirale Remdesivir, primul medicament care a arătat o eficiență relativă pentru a trata Covid-19 și din care Statele Unite au cumpărat aproape toată producția pentru următoarele trei luni, potrivit AFP.

Guvernul american a anunțat luni că a achiziționat 92% din producția de Remdesivir de către laboratorul Gilead din iulie până în septembrie sau aproximativ 500.000 de doze din aproape 550.000 (fiecare tratament necesită 6.25 flacoane în medie), potrivit Hotnews.ro

Președintele Trump a făcut o afacere incredibilă pentru ca americanii să poată avea acces la primul tratament terapeutic autorizat împotriva Covid-19″, a declarat ministrul Sănătății, Alex Azar, anunțând contractul.

Medicamentul a fost aprobat în Statele Unite la 1 mai după studii clinice care au arătat că a redus cu patru zile timpul de recuperare pentru pacienții cu Covid-19 grav bolnavi. Europa ar trebui să permită tratamentul în curând.

Anunțul de la Washington a stârnit temeri de lipsa de medicamente pentru restul lumii, dar cel puțin două țări europene au declarat, miercuri, că nu sunt îngrijorate pentru populația lor.

„Marea Britanie a folosit Remdesivir de ceva vreme, mai întâi în studiile clinice și astăzi ca parte a unui program de medicamente cu acces timpuriu. Marea Britanie are o sursă adecvată de Remdesivir”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic.

În Germania, „guvernul a asigurat din timp stocuri de Remdesivir”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății. „În prezent, există suficiente rezerve.”

Lasa un comentariu