Localitățile Valea Lupului și Miroslava nu vor intra în carantină

Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cpoi, a anunțat că Valea Lupului și Miroslava nu vor intra în carantină așa cum s-a propus ieri.

După o analiză a numărului de cazuri, s-a constatat că deși rata de infectare cu noul coronavirus este crescută în cele două localități, incidența persoanelor infectate de vârstă activă reprezintă peste 90 la sută din totalul persoanelor pozitive.

Prin măsura carantinării, mobilitatea acestei categorii de populație, activă, nu poate fi redusă. Pe de altă parte, ponderea populației vârstnice este de 8 la sută, astfel gradul de expunere este redus, scrie radioiasi.ro.

În urma analizei epidemiologice făcute ieri, Valea Lupului și Miroslava erau propuse pentru carantinare pe baza ratei de infecție crescute, dar analiza detaliată a factorilor de risc ne-a atras atenția asupra faptului că incidența persoanelor infectate este vârsta activă, reprezintă peste 90 la sută din totalul persoanelor infectate, iar ponderea populației vârstnice în aceste localități este de 8 la sută, ceea ce înseamnă că gradul de expunere este redus. Prin urmare considerăm că nu este necesară carantinarea acestor localităti pentru că prin măsura de carantinare nu vom putea reduce mobilitatea populatiei active care este cel mai mult expusă la infectare. Analiza epidemiologică continuă si pentru celelalte localităti, ea va fi supusă dezbaterii în Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentă si se vor adopta masurile necesare”, a spus Vasile Cepoi.

Lasa un comentariu