S-au plătit 1,2 milioane de euro pentru Ciric. Cine este ieșeanul care a dat banii

Milionarul ieșean Ioan Zapodeanu, cu multiple investiții în domeniul imobiliar, a devenit proprietarul Complexului Hotelier Ciric. Suma pe care a plătit-o omul de afaceri fostului proprietar, Nelu Anea, se ridică la 1,2 milioane de euro. Cei doi „au bătut palma” în luna decembrie 2019, acordul semnat între cele două părți implicând achitarea sumei în tranșe. Tranzacția s-a finalizat în luna decembrie a anului 2020. Informația a fost confirmată atât de Nelu Anea, cât și de Ioan Zapodeanu. 

„Așa este, nu mai sunt proprietarul Complexului Hotelier Ciric. Intenția de a vinde, însă, nu a fost luată în contextul pandemiei, ci exista încă de dinaintea crizei de sănătate publică, cu 3 sau 4 ani în urmă. Discuțiile privind această tranzacție s-au purtat pe o perioadă de câteva luni în anul 2019, iar la sfârșitul anului 2020 s-a finalizat tranzacția. Momentan, nu intenționez să mă implic în alte afaceri”, a declarat Nelu Anea pentru „Ziarul de Iași”.

După Ioan Zapodeanu, achiziția reprezintă o „investiție foarte bună”. „Am cumpărat Complexul Ciric, am plătit 1,2 milioane de euro, în tranșe. Consider că este o investiție foarte bună, o afacere de viitor, chiar dacă la momentul actual ne confruntăm cu o pandemie și sectorul ospitalității este foarte afectat. Lucrurile vor reveni, în timp, la normal”, ne-a spus Ioan Zapodeanu.

Complexul Hotelier Ciric este situat pe malul lacului Ciric, unul dintre principalele puncte de agrement ale oraşului Iaşi. Pune la dispoziţie un hotel (60 de locuri), 3 săli de restaurant, 2 saloane, 3 săli de conferinţe, 2 terase (pontoane) situate pe lacul Ciric, 2 terase acoperite, totalizând peste 1000 locuri.  

Lasa un comentariu