Ieșenii depun solicitări pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței

Ieșenii au început să depună solicitări pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a stimulentelor pentru energie în sezonul rece 2021 – 2022.

Până în prezent au fost primite 153 de cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică, 257 cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu gaz metan, 18 cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie electrică și 89 de cereri pentru ajutorul pentru încălzirea locuinței cu lemne și combustibili gazoși. Totodată, s-au prezentat pentru a ridica formulare patru administratori de asociații de proprietari și locatari.

Pentru consilierea beneficiarilor, primirea și verificarea cererilor, precum și pentru actualizarea datelor in aplicația informatică existentă lucrează în prezent 10 angajați din cadrul Serviciului de Beneficii de Asistență Socială Iași.

În perioada următoare la sediul DAS Iași va exista un ghișeu deschis în intervalul orar 7.00 – 16.00 pentru a se putea primi solicitările de la administratori sau persoane fizice. Solicitările pot fi transmise prin poștă sau prin e-mail (dacă există semnătură electronică) sau pot fi depuse la centrele de cartier și transmise ulterior către DAS Iași.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), a distribuit formularele pentru solicitările pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței la sediile DAS (strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, și Șoseaua Națională, nr. 43) și centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iași, respectiv administratorilor asociațiilor de proprietari/locatari care s-au deplasat la sediul instituției.

Ambele ajutoare materiale sunt acordate în baza prevederilor Legii nr.226/16.09.2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței lunar va fi acordat pentru sezonul rece noiembrie 2021 – martie 2022 și următoarele. Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului.

Sursa: Știrea de Iași

Citește și VIDEO: Imagini ce fac înconjurul lumii! Un băiețel a întrerupt audiența Papei Francisc pentru a-i cere boneta

Lasa un comentariu