Anchete demarate după ce o femeie a murit în faţa Spitalului de Recuperare

O femeie, în vârstă de 62 de ani, a murit în faţa Spitalului de Recuperare din Iaşi, după ce a ieşit din curtea unităţii medicale.

Femeia nu era pacienta spitalului, însă era diagnosticată cu mai multe boli.

Poliţiştii ieşeni fac cercetări în acest caz şi a fost deschis un dosar penal, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Beatrice Romanescu:

„La data de 24 septembrie a.c., ora 19:16, poliţiştii din cadrul secţiei nr. 6 au fost sesizaţi prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 despre faptul că în proximitatea unei unităţi medicale din municipiul Iaşi, pe strada Pantelimon Halipa, o femeie, a decedat. Într-un cât echipajul medical de intervenţie a constatat decesul femeii în vârstă de 62 de ani din municipiul Iaşi, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii uciderii din culpă şi s-a dispus efectuarea unei necropsii medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului. Cercetările continuă.”

O anchetă internă a fost începută şi de reprezentanţii Spitalului de Recuperare din Iaşi.

Potrivit directorului medical al unităţii sanitare, Doru Baltag, pacienta ar fi fost externată dintr-un alt spital, ea având mai multe afecţiuni.

Doru Baltag a mai spus că se încearcă să se afle cât timp s-a scurs de la ultima internare a femeii şi până ce aceasta a ajuns în curtea Spitalului de Recuperare, dar şi intervalul de timp care a trecut de când doctorul a fost solicitat şi momentul intervenţiei efective.

(Sursa: Radioiasi.ro)

Lasa un comentariu