Latifundiarul Ioan Zapodeanu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri ieșean Ioan Zapodeanu, cu multiple investiții în domeniul imobiliar a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

În același dosar, avocatul Lucian Drîmbă a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Alte două persoane, Mariana Popa și Gineta Roman au fost și ele condamnate la câte patru ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, scrie realitateadeiasi.net.

Procurorii ieşeni menţionează că, la data de 29 ianuarie 2008, inculpata Gineta Roman, împreună cu consilierul juridic Lucian Drîmbă şi la solicitarea lui Ioan Zapodeanu, a dispus, printr-o decizie, restituirea în natură a unui teren de 6.708,64 metri pătraţi, pe care se aflau clădiri de aproape 1.500 de metri pătraţi. Anchetatorii au precizat că decizia a fost dispusă de inculpată în condiţiile în care aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, nu avea niciun fel de prerogative legate de suprafaţa de teren respectivă, întrucât societatea pe care o conducea avea doar drept de superficie, proprietar fiind statul român. În acelaşi context, inculpata a respins notificarea adevăratului proprietar al terenului ca fiind tardiv formulată.

Roman Gineta şi Drîmbă Lucian sunt acuzați că au acceptat posibilitatea ca Ioan Zapodeanu să încheie acte translative de proprietate cu privire la suprafaţa de teren în cauză, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

După ce a obţinut terenul, Zapodeanu ar fi cedat dreptul de proprietate pe o parte din el unei alte persoane, după care ar fi transferat construcţiile şi terenul integral, contra unei sulte de 20.000 de euro.

Lasa un comentariu