La Universitatea din Suceava, cea mai mare concurență este la Pedagogie, Asistență Medicală, Psihologie și Drept

S-au încheiat înscrierile la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru sesiunea din iulie. La programele de licență zi s-au înscris 2.225 de candidați și 3.439 de opțiuni, la licență ID – 255 de candidați, 330 de opțiuni și la masterat sunt 738 de candidați, 1.106 opțiuni.

Pe locurile pentru persoanele din mediul rural s-au înscris 43 de candidați și 64 de opțiuni, pe locurile pentru romi sunt 4 candidați și 5 opțiuni. Pe locurile pentru persoanele care provin din sistemul de protecție socială sunt 14 candidați, 21 de opțiuni, iar pe locurile pentru românii de pretutindeni sunt 356 de candidați, cu 543 de opțiuni. Majoritatea candidaților pentru aceste locuri provin din Republica Moldova, pe locul doi se plasează românii din Ucraina, dar sunt și candidați români cu domiciliul în Spania sau Italia.

Potrivit prorectorului Ștefan Purici, printre programele cu cea mai mare concurență se numără Pedagogie, din cadrul Facultății de Științe ale Educației, unde sunt 2,5 candidați pe un loc, Psihologie, cu 2,2 candidați/ loc, Asistență Medicală Generală – 2 candidați/ loc, Drept – 2 candidați/ loc, specializările cu limba engleză principală – 1,8 candidați/ loc, Poliție Locală – 1,6 candidați/ loc.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.

Lasa un comentariu