Italia se gândește deja cum ar putea redeschide, controlat, țara

Italia, țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus cu peste 15.000 de decese, a lansat o dezbatere despre strategia unei ieșiri controlate din situația de îngheț aproape total al vieții sociale și economice. Guvernul italian pregăteşte un plan în cinci puncte pentru redeschiderea treptată a ţării, în condiţiile în care epidemia de coronavirus se reduce, a declarat duminică ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, citat pe pagina de inernet romania.europalibera.org.

Oficialul a arătat că guvernul va menţine reguli de distanţare fizică, va dezvolta un sistem de tratare la domiciliu și, elementul cheie, va creşte masiv testarea.

Testarea a milioane de oameni ar trebui să dezvăluie „câţi italieni au fost infectaţi, dacă şi cum sunt imuni, câţi şi în ce zone pot reveni la o viaţă normală”, a spus ministrul, potrivit moldova.europalibera.org

Evocând avertismentele experţilor conform cărora situaţia de urgenţă va fi complet depăşită doar atunci când va fi găsit un vaccin, ministrul a vorbit despre crearea „condiţiilor pentru o convieţuire cu acest virus”.

Restricţiile expiră pe 13 aprilie şi, conform mai multor relatări de presă, un număr limitat de industrii ar putea primi permisiunea să se redeschidă după această dată.

Lasa un comentariu