Închisoare pe viaţă pentru bestia din Păcurari, care a omorât mamă și fiu pentru droguri

Sentinţă finală în cazul dublului asasinat care a zguduit Iaşul în urmă cu un an jumătate. Criminalul care a ucis un bărbat şi pe mama acestuia, vecini cu el, în apartamentul lor din capăt Păcurari este un tânăr de 22 de ani: a comis abominabila faptă doar pentru a face rost de bani.

Răzvan Butuc era dependent de substanţele etnobotanic. Detaliile din dosar sunt absolut terifiante

Curtea de Apel Iaşi a pus punct, ieri, dosarului în care un tânăr de 22 de ani din Iaşi a fost judecat pentru omor calificat. Condamnat în primă instanţă la detenţie pe viaţă, Răzvan Butuc a rămas ieri cu sentinţa primei instanţe. Potrivit legislaţiei româneşti, Butuc va putea să ceară eliberarea condiţionată abia peste 25 de ani.

El a mizat în timpul procesului pe nebunie, solicitând să fie supus unei expertize psihiatrice. Care a relevat însă că a comis faptele cu discernământ. Răzvan Butuc era dependent de droguri atunci când a comis fapta, se arată în motivarea judecătorilor. În acelaşi document se arată că individul şi victimele din acest caz, Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, erau vecini de aproximativ 13 ani.

Secvenţe de film de groază

De la vârsta adolescenţei, criminalul a devenit dependent de droguri, şi singurii bani pe care şi-i procura de la spălătoria auto la care lucra îi folosea în acest scop. Pe 9 aprilie 2019, la orele după-amiezii, Butuc a mers la apartamentul familiei Şîpoteanu pentru a-l ruga pe bărbat să îi împrumute telefonul, pentru a suna un prieten.

„Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns“, au precizat judecătorii. Individul a luat, mai apoi, un cuţit din bucătărie şi l-a înjunghiat în piept pe Radu Şîpoteanu. Crima a avut loc de faţă cu mama victimei, care a început să ţipe. Elena Şîpoteanu a fost apoi lovită cu palmele şi a căzut cu capul de marginea patului.

În final, Butuc a luat cheile de la apartament şi a plecat. După aproximativ o oră, s-a întors şi a găsit-o pe femeie încă vie. Cu mâinile goale, a sugrumat-o până ce a murit. A furat din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

Află mai multe din ziaruldeiasi.ro

Lasa un comentariu