Începe vaccinarea elevilor în şcoli. Cum vor fi imunizaţi copiii

Începe vaccinarea elevilor în şcoli! Autorităţile vor demara activităţile de vaccinare în unităţile şcolare, odată cu deschiderea an ului şcolar. În acele unităţi unde va fi posibil se vor deschide cabinete de vaccinare, iar în altele vor fi utilizate echipe mobile, anunță coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19. La nivelul şcolii se vor face liste cu cei care doresc să se vaccineze – angajaţi din învăţământ, elevi, dar şi rude ale acestora.

Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranţă unităţi de învăţământ unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul unităţii de învăţământ şi, de asemenea, foarte probabil că în majoritatea cazurilor – acolo, de pildă, unde unitatea de învăţământ are în proximitate un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

Începe vaccinarea elevilor în şcoli!

Conform acestuia, echipele mobile vor reprezenta „principala logistică” ce va asigura procesul de vaccinare în şcoli în mediul rural, dar şi în oraşe.

„Practic, ne dorim ca fiecărei unităţi de învăţământ să îi fie alocată o echipă mobilă şi unitatea de învăţământ, periodic, să centralizeze persoanele care doresc să se vaccineze. În felul acesta se stabileşte un interval orar, o zi în săptămână, se identifică spaţiul unde se poate organiza activitatea de vaccinare”

Medicul a reafirmat că minorii se pot prezenta însoţiţi de reprezentanţii legali şi se pot prezenta „împreună cu cei din familie”, el subliniind că este importată imunizarea la nivelul familiei.

Prima localitate din România care intră în scenariul roșu în pragul valului patru de COVID.

Lasa un comentariu