Începe modernizarea drumului județean 280 D: intersecție DN28 A (Ruginoasa)- Heleșteni

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor vor semna miercuri contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru modernizarea DJ 280D. Printre cei şapte ofertanţi înscrişi în competiţie se numără Eky-Sam, Enviro Construct, Conest şi asocierile Daroconstruct-Geprocon şi Con Ted Company-Construcţii Gabap.

Lucrările de pe tronsonul de 6,4 km cuprins între intersecţia cu DN 28A (Ruginoasa) şi localitatea Heleşteni vor costa puţin peste 16 milioane de lei (inclusiv TVA). Licitaţia a fost lansată pe 7 noiembrie de la o valoare estimată de 15,3 milioane de lei (fără TVA). Durata de execuţie a lucrărilor este de un an şi jumătate de la emiterea ordinului de începere.

De menţionat că, în continuarea DJ 280D, un alt segment în lungime de 5,4 km, pe DJ 208G, până la Kogălniceni (prin Oboroceni), a fost atribuit la începutul anului. Doi kilometri mai „la vale” de Kogălniceni, respectiv din următoarea localitate, Al.I. Cuza, până la intersecţia cu DN 28 (E583), drumul a fost modernizat deja pe toată lungimea de 7 km.

Lasa un comentariu