Încă două persoane infectate cu COVID-19 în școlile ieșene

Evaluarea Naţională de astăzi începe sub semnul incertitudinii la Iaşi, după ce sindicaliştii de la USLIP au anunţat că un cadru didactic de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost confirmat duminică seara, la ora 18.00, cu COVID-19, şi un elev de la Şcoala „Vasile Conta”se află în izolare la domiciliu, după ce mama sa a fost confirmată pozitiv la Institutul Regional de Oncologie.

„La Şcoala «Vasile Conta» e vorba de un copil de clasa a VIII-a, a cărui mamă e asistentă medicală la IRO şi a fost confirmată cu COVID, iar momentan este internată în spital. Copilul nu prezintă simptome, e acasă în izolare, şi nu va participa mâine la examen. În perioada aceasta nu a fost la orele de pregătire la unitatea de învăţământ, iar fiind în izolare, va merge la etapa specială care va fi organizată atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru bacalaureat”, a declarat Irina Prodan, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În ceea ce priveşte cazul directorului adjunct Loredana Ciobanu, de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, aceasta a fost infectată în afara şcolii cu virusul, a prezentat simptome şi a fost testată prin DSP conform metodologiei de testare pentru COVID-19.

Rezultatele au venit pozitive duminică seara, moment în care aceasta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate.

În weekendul trecut, aceasta a făcut parte din echipa de cadre didactice care a luat ultimele măsuri pentru a pregăti Evaluarea Naţională de astăzi şi a fost de mai multe ori la şcoală. Reprezentanţii ISJ Iaşi spun că spaţiul a fost dezinfectat integral, că DSP organizează o anchetă epidemiologică şi că profesorul nu a intrat în contact cu elevii, iar cadrele didactice cu care s-a întâlnit la şcoală nu participă luni la examinare. Prin urmare, evaluarea va avea loc fără nicio modificare.

În acelaşi timp, directorul şcolii a precizat că toţi profesorii care au fost prezenţi pentru a pregăti examenul au purtat mască şi au respectat regulile de distanţare socială, sperând să fie vorba despre un caz singular, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu