În localităţile cu incidenţe între de 3-6 la mie se aplică noi reguli de acces la evenimente şi în spaţii închise

Peste 100 de localităţi au trecut de pragul de trei cazuri de COVID la mia de locuitori, nivel de la care sunt impuse restricţii suplimentare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, arată analiza Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Numărul este mai mare decât dublu faţă de acum 10 zile.

Totodată, opt comune sunt în carantină, măsură luată după ce a fost depăşit pragul de 6 infectări la mia de locuitori, astfel că elevii din aceste zone fac ore online.

În localităţile cu incidenţe între 3 şi 6 la mie, de luni se aplică noi reguli de acces la evenimente şi în spaţii închise, participarea fiind condiţionată de prezentarea certificatului verde, document agreat la nivel european din vară şi care atestă vaccinarea, testare recentă sau trecerea prin boală.

Patru localități din Iași, în scenariul „portocaliu”. Au incidență peste 3 la mie

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a explicat că noile reguli nu creează situaţii discriminatorii.

Raed Arafat: În primul rând vreau să subliniez că această hotărâre nu a impus restricţii. Deci, în loc să se închidă total după trei la mie, în intervalul 3-6 la mie s-a găsit o soluţie prin care totuşi să mai permitem activităţile economice să se desfăşoare, în anumit control sanitar aferent. Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu o condiţie, să fie una din cele trei: să fii vaccinat, doi, să fii testat, trebuie să fii trecut prin boală.

Lasa un comentariu