Ieşence furate din apartament pe geam în timp ce stăteau la masă în camera alăturată

Un hoţ a încercat să dea lovitura cu victimele în casă. Succesul acţiunii s-a măsurat însă în minute, fiind prins la scurt timp. Deşi furtul a avut o valoare relativ mică, iar paguba a fost recuperată în scurt timp, judecătorii au hotărât să aplice o pedeapsă cu executare.

În noaptea de 8/9 septembrie 2017, în jurul orei 1.00, Ştefan Todică a constatat că geamul băii unui apartament situat la parterul unui bloc apropiat de propria casă este deschis. A profitat de ocazie şi a escaladat zidul, intrând în locuinţă. În sufrageria apartamentului, a văzut un televizor Samsung cu diagonala de aproximativ 100 cm pe care a decis să îl sustragă. L-a decuplat de la alimentarea cu energie electrică şi cablu, l-a luat în braţe şi a ieşit pe geamul bucătăriei, îndreptându-se spre casă.

Ghinionul său a fost că în apartament se aflau două femei, aflate în dormitor. Acestea l-au sunat pe un cunoscut, spunându-i că cineva a intrat în locuinţă. Acesta a venit în 10 minute cu maşina, parcând-o întâmplător în imediata apropiere a casei hoţului, exact când acesta se întorcea acasă. A anunţat imediat poliţia, iar prinderea hoţului a devenit o simplă formalitate. Poliţiştii au sunat la uşă, i-au cerut hoţului să aducă televizorul furat, iar acesta s-a conformat.

Ajuns în faţa judecătorilor, Todică a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru furt calificat. Cum însă inculpatul mai săvârşise fapte penale pentru care era în curs de judecată, pedepsele pentru acestea au fost contopite cu cea pentru furt, rămânând în final o pedeapsă de 2 ani, 5 luni şi 20 de zile de închisoare. Inculpatul a atacat sentinţa, judecătorii Curţii de Apel urmând să analizeze cazul la începutul lunii martie.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasa un comentariu