HIGHLIGHT RUNNING

Dacă îți place să faci mișcare în fiecare zi, în special să alergi, de cate ori nu te-ai intrebat unde să alergi? Să alergi pe aleile unui parc, acolo unde oamenii ies să se plimbe, să se relaxeze? Pe stradă sau printre mașini?
Aceasta nu este o soluție.

Conceptul HIGHLIGHT RUNNING este o abordare pentru oameni și vine cu o propunere.

Acest proiect necesar, urmărește să promoveze sănătatea și sportul la nivelul comunității. Conceptul vine în întâmpinarea tuturor persoanelor pentru care sportul și mișcarea au devenit un stil de viață.

HIGHLIGHT RUNNING este o pistă de alergat sintetică integrată într-un cadru natural. Conceptul este creat de un grup de arhitecți tineri, iar ideea a aparut din dorința și necesitatea de a face sport în natură. În comunitatea ieșeană se simte nevoia unei piste de alergat într-un cadru natural, în ideea în care în Municipiul Iași actualmente nu există o pistă destinată exclusiv acestui sport cu excepția pistei de atletism din cadrul Stadionului Municipal, care nu are o distanță mai mare de aproximativ 400 m.

Pista de alergat HIGHLIGHT RUNNING îți propune să alergi distanțe mai lungi, înconjurat de natură și aer curat, iar datorită materialului sintetic folosit, articulațiile tale nu se vor resimți din cauza șocurilor cu asfaltul.
Dorința noastră este de a construi această pistă de alergat pentru persoanele care au nevoie şi doresc să facă mişcare.

Conceptul HIGHLIGHT RUNNING poate fi realizat în zona de Vest a Grădinii Botanice din Iași, în jurul lacului de acumulare. Fluxul de persoane și morfologia terenului recomandă această zonă pentru activități sportivе. Traseul propus este compus dintr-un traseu existent și un traseu prin padurea de pe latura de Vest a lacului. Traseul existent ce mărginește latura de Est a lacului de aproximativ 1.200 m se desfășoară pe Șoseaua Munteni, aceasta fiind utilizată drept zonă de relaxare și plimbare în aer liber. Conceptul propune continuarea traseului prin padurea de pe latura de Vest cu o lungime de aproximativ 1.400 m. Circuitul va avea o lungime totală de aproximativ 2.600 m desfășurată pe o suprafață relativ plană.

În cadrul HIGHLIGHT RUNNING pot fi integrate pe lângă funcțiunile sportive, zone de loisir și funcțiuni complementare precum pavilioane comerciale temporare. Astfel, s-ar crea noi alei pe care să circule concomitent pietonii și bicicliștii. Crearea unui iluminat al zonei ar putea extinde pгogramul grădinii pe timp de seară și ar oferi o singuranță mai bună în zonă.

Avantajele piste de alergat sintetică HIGHLIGHT RUNNING:

Este o atmosferă propice sportului, existând deja cetateni antrenați de dorința de mișcare în zona Grădinii Botanice.
Alergi fără a avea teama de a te accidenta călcând în denivelările de pe carosabil.
Te simți puțin “atlet”, poți să intri “în turnantă” sau “în linie dreaptă”.
Îți poți seta target-uri pentru fiecare zi în parte/săptămână.

Se poate realiza conceptul HIGHLIGHT RUNNING prin organizarea unui concurs de soluții, doar cu sprijinul comunității!

Lasa un comentariu