FOTO. S-a deschis expoziția „Glass Nouveau – Oglinzile reginei”

Primăria Municipiului Iași – Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, împreună cu Asociația DAR Development București, invită publicul ieșean la expoziția „Glass Nouveau – Oglinzile reginei”.

Vernisajul a avut loc loc la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași marți, 29 octombrie.

„Cred că nu vom reuși niciodată să ne arătăm recunoștința față de cât de multe lucruri au făcut Regina Maria și Regele Ferdinand pentru România, în general, și pentru Iași, în mod special, iar acest eveniment vine să exprime recunoștință. Vrem ca momentele importante din viața Casei Regale a României să devină momente de sărbătoare pentru toți românii și să facem din acestea o tradiție. Acest lucru se poate realiza printr-o cunoaștere cât mai exactă a rolului pe care Casa Regală l-a avut în istoria acestui popor, începând cu Regele Carol I și până în zilele noastre”, a spus primarul Mihai Chirica, prezent la vernisaj.

Data de 29 octombrie este ziua în care acum 144 de ani se năștea în Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia cea care avea să devină Regina Maria a României.

Manifestarea este un omagiu adus celei care a alinat dureri și a sădit nădejdi în clipele cele mai tragice prin care a trecut neamul românesc.

Lasa un comentariu