FOTO. Platformă care afișează timpii de sosire a mijloacelor de transport în staţie, la Iași

Platforma dedicată transportului public este compusă dintr-o suită de instrumente digitale care rezolvă problema afișării timpilor de sosire a vehiculelor în staţie și este pusă gartuit la dispoziţia autorităţilor și comunității locale.

WINK Public Multimedia lansează o serie de instrumente și soluţii inteligente dedicate sectorului transport public, care ajută în mod real autorităţile locale să-și îmbunătăţească atât serviciile de mobilitate urbană, cât și interacţiunea cu comunitatea. Soluţiile dezvoltate vizează:

Management flotă și calculare timpi sosire a vehiculelor în staţie,
Platformă de CMS – content management system – pentru afișarea timpilor de sosire a vehiculelor, pe tabele, display sau alte dispozitive electronice,

Aplicaţie mobilă dedicată transportului în comun

Întreaga suită este oferită autorităţilor ieșene într-o formă gratuită, pentru utilizare și testare și ajută la o mai bună înţelegere a planificărilor zilnice și asupra managementului de flotă. Practic, aceste soluții rezolvă împreună problema de calcul și afișaj ai timpilor de sosire a mijloacelor de transport în staţii.

„Lucrăm de 3 ani la dezvoltarea acestui proiect din dorința de a alinia orașul la un standard de dezvoltare european. Nu intenţionăm să înstrăinăm platformele software dezvoltate, ci să le punem la dispoziţia autorităţilor care doresc să testeze soluţii dedicate și înțeleg importanţa proiectelor inteligente. Un oraș smart nu înseamnă doar digitalizare, ci și deschiderea și implicarea companiilor private în implementarea unor soluţii de care cetăţenii chiar să se bucure. Salutăm iniţiativa CTP Iași de a lansa serviciul open data și deschiderea lor pentru încurajarea platformelor care investesc în comunitate și implicare civică.”, spune Doru Eugen Chirica, Managing Director la WINK.

Cu ajutorul platformei de management de flotă, datele de GPS sunt colectate și procesate, sunt interpretate și interconectate la un sistem de CMS prin intermediul căruia informaţiile pot fi afișate pe display sau alte forme de afișaj electronic.

Platforma generează o serie de rapoarte care ajută la perfecţionarea activităţii companiilor de transport public – foi de parcurs, planificare, număr de kilometri, monitorizare individuală a vehiculelor, planificarea lor etc. și, cel mai important, generează timpii de sosire în staţii. Prin intermediul unui sistem de CMS datele înregistrate sunt folosite pentru afișarea timpului de așteptare în staţii și integrarea acestora într-o aplicaţie mobilă de transport, la care se lucrează în prezent.

Funcţionarea optimă a acestor soluţii depinde de planificarea zilnică și alocarea corectă a vehiculelor la traseu, cât și de starea și funcţionarea sistemelor de GPS.

Lasa un comentariu