FOTO. Continuă lucrările de reabilitare la Spitalul “Sf. Maria”

La Spitalul ”Sf. Maria” din Iași lucrările de reabilitare și modernizare a unității medicale continuă conform graficului de lucru stabilit.

Săptămâna aceasta, echipele de constructori vor reface zidăria la etajele 8, 7 și 6 casa scării și vor compartimenta, 6 și 5.

Vor fi demolați pereții care nu fac parte din structura de rezistență a spitalului. Demisolul va fi dezafectat (tâmplărie și instalație termică). Totodată lucrătorii vor scoate din uz instalația sanitară de la etajul 1, parter și demisol.

”Periodic merg să văd cum se derulează lucrările la acest mare obiectiv. Este mult de muncă, nu este o misiune ușoară pentru constructor, cu fiecare pas apar noi provocări dar echipele de lucru dau dovadă de profesionalism și reușesc să ducă mai departe procesul de reabilitare. Sunt covins că nu este ușor nici pentru medici și nici pentru pacienți și aparținători, din cauza relocării activității unor dintre departamente, dar este un disconfort temporar pe care trebuie cu toții trebuie să îl acceptăm și să ni-l asumăm pentru ca, în final, acest spital să arate la standarde moderne”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași” este cel mai mare proiect din regiune finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean este de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro).

Lasa un comentariu