FOTO. Autoturism radiat din circulaţie, descoperit la Vama Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetăţenie română şi R. Moldova care a fost depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat şi care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare false.

În data de 29 septembrie a .c., în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, E.A,cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca Audi A4 care avea aplicate numere de înmatriculare specifice Germaniei.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Audi A4 este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania începând cu data de 28.02.2019, iar numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism figurează în bazele de date ca fiind atribuite unui alt autoturism.

Cu privire la aspectele constatate, E.A. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză din Polonia plătind suma de 4.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre neregulile constatate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu