Focare de COVID-19 în trei spitale şi un centru de îngrijire a persoanelor

25 de cadre medicale au fost confirmate în judeţul Iaşi, ca fiind infectate cu virusul Sars CoV-2.

Acestea sunt angajate la Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi la Spitalul de Boli Cronice din Târgu Frumos.

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu a declarat că în judeţ, astăzi, au fost confirmate 4 focare Covid: „Un focar la Spitalul de Boli Cronice Târgu Frumos secţia paliaţie unde au fost confirmate 12 persoane: 10 pacienţi şi două cadre medicale. Un alt focar la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi la secţia Cardiologie Medicală, unde au fost confirmate 20 de cadre medicale şi doi pacienţi.

Cel de al treilea focar a fost identificat la Spitalul Clinic de Urgenţă ‘Prof. dr. N. Oblu’, la Clinica Neurochirurgie, unde au fost confirmate pozitiv 8 persoane – cinci pacienţi şi trei cadre medicale. Cel de al patrulea focar la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău, unde au fost confirmaţi pozitiv la COVID-19, 6 persoane – patru salariaţi şi doi beneficiari.”

Ieri, în judeţul Iaşi, au fost înregistrate 1.305 cazuri noi de infectări cu virusul Sars CoV-2, incidenţa crescând la 6,4 cazuri la mia de locuitări. În municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 9,10.

În zona metropolitană Iaşi, şase din cele 10 localităţi limitrofe, au incidenţa peste 10 cazuri la mia de locuitori. Acestea sunt Aroneanu, Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Ciurea şi Bârnova.

Lasa un comentariu