Firmele ieşene care au aplicat pentru programul Start-up Nation pot cere suspendarea implementării proiectelor

Societăţile din judeţul Iaşi care s-au calificat la finanţările de maximum 200.000 lei prin programul Start-up Nation România 2018-2019 vor putea să suspende implementarea planurilor de afaceri folosind noile certificate pentru situaţie de urgenţă (CSU), pe care le emite Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA).

La nivelul judeţului Iaşi sunt contractate 412 proiecte de finanţare, 57 fiind decontate, potrivit datelor Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE) Iaşi. Oficialii instituţiei arată că a fost adoptat şi publicat în Monitorul Oficial Ordinul care permite startup-urilor să suspende implementarea proiectelor pe perioada stării de urgenţă, scrie ziaruldeiasi.ro.

Beneficiarii care nu pot menţine locurile de muncă pe această perioadă şi doresc să suspende termenele instituite contractual referitoare la păstrarea lor o pot face, la cerere.

Pentru a beneficia de noile măsuri, societăţile aflate în perioada de implementare/ monitorizare a contractelor de finanţare trebuie să notifice prin e-mail AIMMAIPE Iaşi cu privire la solicitarea de a suspenda clauzele contractuale şi să solicite, tot online, unul dintre tipurile de certificate de situaţie de urgenţă, emise de MEEMA. Nu se reziliază contractele în această perioadă, asigură reprezentanţii AIMMAIPE.

Până după încetarea stării de urgenţă nu se fac controale şi nici vizite de monitorizare sau certificare.

Lasa un comentariu