Festivitatea de deschidere a anului universitar va fi organizată de UAIC pe 30 septembrie

Rectorul Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi, Tudorel Toader, a declarat că festivitatea de deschidere a anului universitar 2020-2021 va fi organizată pe 30 septembrie, în Aula Mihai Eminescu, notează radioiasi.ro.

Rectorul Tudorel Toader a declarat că Senatul Universităţii se va întruni, peste două zile, pentru a decide modalitatea desfăşurării activităţilor didactice, după ce au fost primite mai multe propuneri din partea facultăţilor:

Joi mă voi prezenta în senat şi voi susţine punctele de vedere de la facultăţi. Există o facultate, cea de Teologie Romano-Catolică în care se propune desfăşurarea tuturor activităţilor faţă în faţă. Aici avem o particularitate, şi anume, dânşii au un număr redus de studenţi. Sunt patru facultăţi, respectiv Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Litere, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Informatică, facultăţi care propun ca activităţile să se desfăşoare integral online.

Celelalte 10 facultăţi, propun formula mixtă de desfăşurare a activităţilor didactice, adică: o parte dintre ele online şi o parte faţă în faţă. Aici am solicitat o completare ca să vedem dacă cele patru facultăţi solicită online totul sau, spre exemplu, la şcoala doctorală, la masterate cu număr mai redus de masteranzi, acolo dacă nu se poate desfăşura faţă în faţă. Eu, personal vor opta pentru a respecta voiţa, autonomia facultăţilor.”

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, a mai menţionat că instituţia a stabilit o comisie care să coordoneze măsurile şi acţiunile pentru respectarea regulilor de distanţare şi igienă, comisii similare fiind constituite şi la nivelul facultăţilor.

Lasa un comentariu