Fără declarație pe propria răspundere în zona Metropolitană

Pe perioada stării de alertă națională ieșenii nu vor avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere dacă nu depășesc raza zonei metropolitane a orașului.

Zona Metropolitană Iași a fost înființată în anul 2004 din dorința autorităților locale de a aborda în parteneriat dezvoltarea municipiului Iași și a zonei adiacente. Motivația abordării în mod integrat a dezvoltării în Zona Metropolitană Iași consta în posibilitatea unei mai bune gestionări și valorificări a resurselor existente, în corelarea implementării proiectelor, în dezvoltarea accesibilității și echipării integrate a localităților metropolitane, în asigurarea unor servicii publice performate pentru cetățeni, în echilibrarea și creșterea ritmului dezvoltării economice, în dezvoltarea performanțelor administrațiilor publice metropolitane.

Așadar ieșenii care se vor deplasa în oricare dintre localitățile care alcătuiesc această zonă, nu vor fi nevoiți sa completeze declarația pe propria răspundere.

Zona Metropolitană Iași (ZMI) este formată din municipiul Iași și 19 comune din apropiere: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Dobrovăț, Holboca, Lețcani, Miroslava, Mogoșești, Movileni, Popricani, Prisecani, Rediu, Schitu Duca, Tomești, Țuțora, Ungheni, Valea Lupului și Victoria.

Laura Hulubei

Lasa un comentariu