Experții au decis! Care e vârsta minimă de la care se poate face vaccinul anti-Covid. Ce se întâmplă cu femeile însărcinate

Startul campaniei de vaccinare in Statele Unite vine cu o serie de recomandari ale specialistilor, inclusiv in ceea ce priveste varsta minima.

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) e un organism vital in SUA in ceea ce priveste lupta impotriva coronavirusului, expertii institutiei reunindu-se pentru a analiza cele mai importante aspecte ale vaccinului Pfizer, serul care va fi distribuit populatiei incepand de saptamana viitoare.

Astfel, cea mai importanta recomandare a virusologilor a fost ca vaccinarea anti-Covid sa se faca persoanelor care au implinit 16 ani, dupa ce initial s-a luat in calcul varsta majoratului, adica 18 ani.

De asemenea, s-a discutat si despre oportunitatea vaccinarii femeilor insarcinate, concluzia fiind ca nu exista studii relevante pentru aceasta categorie de persoane, astfel ca decizia a fost „pasata” medicilor, care ar urma sa decida de la caz la caz.

Lasa un comentariu