Suplimentarea cu 2.000 de posturi a personalului de la DSP-uri și ambulanță, prelungită cu 6 luni

Print
YM
E-mail
Mai mare
|
Mai mic
Comentarii

Suplimentarea cu 2.000 de posturi a personalului de la DSP-uri și ambulanță, prelungită cu 6 luni

​Suplimentarea cu 2.000 de posturi a personalului Direcțiilor de Sănătate Publică și al Serviciului de ambulanță, atât în București cât și în județe, a fost prelungită cu 6 luni de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat ieri Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform actului normativ, se prelungește încă șase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și serviciilor de ambulanţă și Serviciul de ambulanță București-Ilfov.

citește și Angajări temporare în sistemul medico-militar

„Măsura este necesară având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce și la suplimentarea atribuțiilor personalului medical din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță în această perioadă”, arată Ministerul Sănătății.

Astfel, începând cu data de 12 octombrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, numărul maxim de posturi din directiile de sănătate publică și serviciile de ambulanță se suplimentează cu 2.000 de posturi, dintre care:

  • 1) 1.000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
  • 2) 1.000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

sursa: hotnews.ro

Lasa un comentariu