Dumitru Oprea: Măsuri urgente pentru stoparea tăierilor ilegale de arbori

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor o solicitare privind soluţiile propuse pentru limitarea sau chiar stoparea tăierilor neautorizate de arbori, dar şi legat de operaţionalizarea Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos – SUMAL.

„În luna septembrie, am solicitat detalii fostului ministru al Mediului privind stadiul implementării Strategiei Naționale Forestiere 2018-2027. Din răspunsul acestuia am aflat că, în cei 3 ani de guvernare, PSD nu a reușit nici măcar avizarea acestei Strategii, care așteaptă un raport de mediu pentru realizarea căruia nu a ofertat nimeni pe SEAP. Cu alte cuvinte, în aproape un mandat de guvernare PSD, au fost tăiați mai mulți copaci pentru hârtiile necesare elaborării strategiei decât au fost plantați”, a declarat parlamentarul PNL.

În contextul în care Strategia Forestieră Națională este ca și inexistentă, iar tăierile ilegale de arbori ating cote mai mult decât alarmante, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii despre utilitatea Strategiei Forestiere Naţionale 2018-2027 şi despre totalul suprafeţelor de teren (re)împădurite în ultimii 3 ani, în timpul guvernului PSD. De asemenea, care este planul de măsuri avut în vedere pentru reîmpăduriri şi pentru extinderea suprafeţelor pădurilor de pe teritoriul ţării noastre.

Lasa un comentariu