Dumitru Oprea: Cursuri de specializare și calificare on-line

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii despre cadrul legal pentru desfăşurarea în mediul on-line a cursurilor de specializare şi calificare autorizate.

„Pe data de 24 aprilie 2020, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a declarat că au fost suspendate 997.937 contracte de muncă, iar 254.804 au încetat. Având în vedere această situație, dar și incertitudinea unui viitor loc de muncă, mulți dintre acești angajați vor trebui să se reorienteze către alte activități.

În acest context, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) are misiunea de a asigura cadrul general pentru realizarea formării profesionale continue și dezvoltarea de calificări necesare susținerii resursei umane naționale competitive”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii despre posibilitatea ca o parte dintre cursurile de specializare şi calificare să se desfăşoare on-line, mai ales în cazul în care partea practică se poate realiza şi de la distanţă. De asemenea, este important de ştiut când se va elabora şi aplica o metodologie în acest sens.

Lasa un comentariu