DSP Iași: Două noi focare COVID-19 în instituţii din muncipiul Iaşi şi oraşul Hârlau

Două noi focare de Covid 19 au fost raportate de autorităţile sanitare în două instituţii din muncipiul Iaşi şi oraşul Hârlau.

Astfel, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihici din Hârlău au fost depistate pozitiv 5 persoane, respectiv 3 beneficiari și 2 angajați. Pînă în prezent s-a dispus izolarea celor 3 beneficiari infectați şi evaluarea și internarea angajaților bolnavi simptomatici.

Un alt focar de COVID 19 a fost descoperit la un dispensar din cartierul ieşean Dacia, trei salariaţi fiind confirmaţi pozitiv.

În judeţul Iaşi mai sunt alte 7 focare de coronavirus, care sunt ţinute sub control de autortăţile sanitare. Este vorba despre persoane infectate în instituţii medico sociale, aflate în subordinea DGASPC Iaşi sau care se află în unităţi medicale, respectiv Spitalul “Sf. Sava” sau secţia exterioară a Spitalului Socola de la Şipote.

Ieri, la Iaşi, au fost raportate 89 de cazuri noi de coronavirus, număr care plasează judeţul pe locul doi pe ţară, după Bucureşti ca număr de noi infectări.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi suţine că principala cauză a infecţiilor în județ o reprezintă, în proporţie covârșitoare, răspândirea comunitară.

Potrivit DSP Iaşi, se constată apariția unor „focare familiale” – un efect al concediilor și relaxării în privința respectării măsurilor de protecție.

Totodată, probabilitatea transmiterii infecției a crescut și din cauza mobilității sociale ridicate.

Autorităţile sanitare fac apel la populaţie să respecte măsurile de igienă şi distanţare fizică pentru a putea preveni raspândirea virusului.

Lasa un comentariu