Drumul de acces către Aeroportul Iași va fi refăcut

Primăria Iași va reface două artere de circulație importante, din oraș. Astfel, municipalitatea a alocat câteva sute de mii de lei pentru modernizarea șoselei Bucium și a drumului spre Aeroportul Internațional.

Licitația pentru drumul spre aeroport a avut o prevedere bugetară de 590.000 lei și a atras 12 oferte. După finalizarea evaluării tehnice și financiare, contractul a fost semnat cu SC Nordic Vision SRL, contra unei sume de 200.000 lei, fără TVA (238.00 lei, cu TVA), câte 100.000 lei, fără TVA, pentru fiecare din cele două artere.

În șase luni de la data semnării contractului, firma câștigătoare va trebui să furnizeze municipalității studiile de teren. Firma va trebui însă să facă și întreaga documentație a proiectului.

Drumul spre Aeroport (DJ 282 I) are caracter de drum în afara localității, fără trotuare și fără sistem de canalizare. Traseul pornește de la intersecția cu șoseaua Ciric și continuă până la Aeroportul Internațional. Drumul are o lungime de circa 1.700 de metri și lățimea medie de 6 metri. Este mărginit de acostamente din pământ și de șanțuri. La exteriorul curbelor este prevăzut parapet din beton, iar drumul are iluminat stradal.

Șoseaua Bucium va fi refăcută de la intersecția cu Aleea Domenii până la bulevardul Poitiers. Este o stradă de categoria a II-a, colectoare, cu patru benzi de circulație. Până în prezent, pe șoseaua Bucium au fost executate lucrări la rețelele edilitare în carosabil și reparații curente. Porțiunea din Șoseaua Bucium propusă spre modernizare este de circa 3.200 de metri.

Lasa un comentariu