Două universităţi ieşene se războiesc în instanţă

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a anunţat ieri că instituţia pe care o conduce revendică de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIAŞI) suprafeţele “ocupate abuziv din Palatul Universitar Iaşi”.

“Pe baza hotărârii unanime a Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie, al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi pornind de la faptul că, în precedent, Senatul UAIC a îngăduit rămânerea în ospeţie a Politehnicii, în spaţiile UAIC, până la finalizarea construcţiei sediilor proprii din zona Bucşinescu; pornind de la faptul că şi după finalizarea construcţiei sediilor proprii, Politehnica a continuat să ocupe în mod abuziv spaţiile UAIC.

Pornind şi de la împrejurarea că toate documentele atestă dreptul neîntrerupt de proprietate al UAIC, am depus, la tribunalul judeţean Iaşi, acţiunea în revendicare privind suprafaţa de 5891,34 mp arie construită, din Palatul Universitar Iaşi, şi teren în suprafaţă de 9636 metri pătraţi. Toate probele vor fi administrate în faţa instanţelor de judecată competente”, a precizat rectorul UAIC pe pagina sa de socializare.

Lasa un comentariu