Donare de organe de la mamă la fiul de 35 de ani. Amândoi se simt bine

Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” a realizat în urmă cu câteva zile cel de-al 27-lea transplant de rinichi de anul acesta. Este vorba despre o intervenţie de la donator viu, mama în vârstă de 62 de ani donând un rinichi fiului său de 35 de ani.

Acesta se afla în program de dializă la Suceava încă din anul 2018, după ce a fost diagnosticat cu insuficienţă renală în stadiu final. Din fericire, mama acestuia a fost compatibilă în urma evaluărilor făcute. De asemenea, nu are probleme de sănătate care să nu îi fi permis să fie donator, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Intervenţia a decurs bine, fără incidente. Cei doi pacienţi vor mai sta internaţi aproximativ două săptămâni”, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon”.

Anul acesta au fost realizate 27 de transplanturi de rinichi la spitalul ieşean, din care 9 au fost de la donatori vii, majoritatea intervenţiilor de anul acesta fiind făcute în urma prelevărilor de organe de la donatori cadaverici. De când ambii rinichi prelevaţi la Iaşi rămân aici pentru a fi transplantaţi, numărul intervenţiilor de transplant este mult mai mare comparativ cu anii precedenţi. 

Lasa un comentariu