Descoperire șocantă în stomacul unui sucevean, medicii au scos 3 pioneze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră care conținea mercur

In cursul saptamanii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judetean Suceava formata din medicii gastroenterologi Dr Rami Ababneh, dr. Bucatariu Sidonia, dr. Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela s-au confruntat cu un caz mai putin obisnuit : un barbat de aprox 55 de ani cu tulburari psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascutite, care puteau provoca complicatii digestive ( perforatie intestinala, ocluzie intestinala) si trebuiau scoase ,prin endoscopie digestiva superioara , cat mai repede atat timp cat inca se mai aflau in stomacul si prima parte a intestinului subtire al pacientului.

Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz in care s-au extras atat de multe obiecte ( 3 pionieze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de usa, o bratara de mana, o moneda, o bucatica de metal, partea unui termometru de camera care continea mercur – din fericire intacta ) Interventia a durat aproximativ 3 ore cu analgo-sedare efectuata de o echipa din UPU ( dr. Teodorovici Dan, asistent Delia Hancer ).

Dupa monitorizare ulterioara in UPU, pacientul a fost trimis inapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din aceasta localitate.

In prezent spitalul se afla in plina procedura de licitatie pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuand astfel seria de achizitii ce vizeaza modernizarea aparaturii din cadrul tuturor sectiilor, pentru ca pacientii din judet sa beneficieze de cele mai noi inovatii tehnologice medicale.

Sursa: ziare.com

Citește și Intervenție neurochirurgicală în premieră la SJU Botoșani! O tumoră a fost extirpată în șase ore

Lasa un comentariu