Decizie finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la instalațiile CET

Toate instalațiile de la CET, cu ajutorul cărora se produce și se transportă agentul termic, sunt de interes public și, ca atare, nu pot fi înstrăinate, a decretat Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a precizat că această hotărâre definitivă va fi folosită în procesele pe care Primăria le are cu lichidatorul de la CET, firmă care solicită vânzarea unor bunuri pentru a recupera din datoriile centralei electrotermice.

Mihai Chirica: Nu dorim să înstrăinăm patrimoniul și mai mult decât atât, am contestat de fiecare dată demersurile pe care lichidatorul le-a făcut din înstrăinare a unui patrimoniu public. Instanțele ne-au dat dreptate și credem noi că a luat sfârșit orice hărțuire pe tema patrimoniului CET-ului în momentul de față, urmând ca noi să ne preocupăm de buna funcționare a lui.

Reporter: Este decizie definitivă?

Mihai Chirica: Pentru noi, da, pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție ne-a acceptat de multă vreme că aceste bunuri sunt bunuri publice, iar pe cale de consecință, toate celelalte procese pe care lichidatorul le-a intentat nouă pică unul după altul datorită faptului că bunurile publice sunt inalienabile, nu pot fi înstrăinate, nu puteau fi vândute de nimeni.

Mihai Chirica a anunțat că a fost lansată procedura de achiziție a cărbunelui pentru sezonul rece 2022-2023 şi se dorește cumpărarea a 140 de mii de tone. Prețurile sunt duble față de cele din vara anului trecut și a arătat că, atât la nivel local, cât și guvernamental, se caută soluții astfel încât să nu fie prejudiciați consumatorii casnici.

(Sursa: Radioiasi)

Lasa un comentariu