De astăzi, 17 iunie, românii vor primi 500 de lei de persoană! Iată cum poți intra în posesia banilor

Cea mai bună veste pentru acești români. De astăzi, 17 iunie, românii vor primi 500 de lei de persoană! Cine sunt beneficiarii și la ce achiziții pot fi folosite aceste sume? E informația momentului.

Informația momentului în România. Se dau 500 de lei de la stat, de persoană. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna. Astfel, persoanele care vor să își achiziționeze electrocasnice noi și respectă toate cerințele vor putea beneficia de tichete care pornesc de la 300 de lei și pot ajunge chiar și până la 500 de lei.

Vineri, 17 iunie începe noua sesiune de înscrieri a programului Rabla pentru Electrocasnice, iar românii care vor să își achiziționeze fie o mașină de spălat nouă, un frigider, sau un laptop, pot primi de la stat tichetele menționate anterior.

O schimbarea majoră în acest an vizează însă televizoare. În programul Rabla pentru Electrocasnice, acestea nu vor mai fi incluse. Pe de altă parte, o veste bună este că bugetul a fost majorat în acest an cu 25 de milioane de lei, ajungându-se la o sumă de 100 de milioane de lei.

Noile modificări ale programului Rabla pentru Electrocasnice

Ministrul Mediului este încântat de noile modificări și susțin că se așteaptă la o cerere și mai mare din partea cetățenilor. Totodată, el a mai adăugat și că acest program are o importanță extrem de mare din punct de vedere al facturilor la energie.

„Mâine începe într-adevăr sesiunea de înscriere în noua etapă a programului Rabla Electrocasnice. Ne așteptăm la cerere mai mare din partea cetățenilor, am păstrat aceleași valori pentru tichete, dar am mărit bugetul pentru a putea sprijini mai mulți cetățeni pentru a-și schimba instalațiile consumatoare de energie electrică.

Este un program important și în perspectiva facturilor care vin la energie electrică, pentru că fiecare reducere de consum va ajuta gospodăriile să aibă o factură mai mică. Am eliminat televizoarele, nu aș vrea să transformăm acest program în program de schimbare a televizoarelor”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Se dau 500 de lei pentru achiziționarea unui nou laptop

Menționăm faptul că pentru a primi tichetele în valoare de 500 de lei, românii trebuie să își facă în primă fază un cont de utilizator pe site-ul electrocasnice.afm.ro.

Programul se desfășoară în felul următor: prima sesiune de înscriere în program va fi în perioada 17 -23 iunie, urmând ca din 24 iunie să înceapă rezervarea voucherelor. În prima etapă se vor lua tichetele pentru mașini de spălat, apoi, începând cu luna iulie va începe rezervarea voucherelor pentru laptopuri.

Valoarea tichetelor este aceeași ca anul trecut, în ciuda bugetului majorat. Astfel, cei care vor să își achiziționeze o mașină nouă de spălat, sau un frigider vor primi un voucher de 400 de lei, în timp ce pentru tablete se oferă 300 de lei, iar pentru laptopuri tichetele vor avea o valoare de 500 de lei.

Utilizatorii trebuie să știe că voucherele rezervate pot fi folosite doar în actuala etapă, astfel încât cei interesați vor avea la dispoziție doar șapte zile să le poată folosi.

Sursa: capital.ro

Citește și: Începe Programul Rabla pentru Electrocasnice! Anul acesta, cerințele s-au schimbat

Lasa un comentariu