Cum să prelungeşti viaţa telefonului tău: 3 metode simple şi rapide

Telefonul mobil este un accesoriu indispensabil, care a devenit extrem util în foarte multe situaţii din viaţa cotidiană. Pentru a te asigura că te poţi bucura de device-ul tău pentru o perioadă cât mai lungă la aceeași performanţă ca în momentul achiziţiei sale trebuie să fii foarte atent şi să îl îngrijeşti bine, astfel încât acesta să se menţină pentru mai mult timp. 

Iată 3 sugestii simple şi rapide prin care poţi prelungi viaţa telefonului tău mobil: 

Foloseşte o husă de protecţie de calitate şi o folie pentru ecran

De-a lungul unei zile pui telefonul în buzunar, în geantă, în ghiozdan, pe diverse suprafeţe, aşa că mai mult ca sigur e necesară o husă. Aproape toată lumea are măcar o husă de protecţie pentru telefon, însă de multe ori aceasta e aleasă după criterii legate de aspect, ci mai puţin pentru a proteja cum trebuie telefonul. O husă din silicon este recomandată, acest tip de protecţie va ameliora şocul în cazul în care scapi telefonul pe jos din greşeală. Pe lângă husă, o folie de protecţie pentru ecran merge extrem de bine în situaţii precum cea expusă anterior. Astfel, cu o husă de calitate şi o protecţie a ecranului inclusă, poţi să fii mult mai liniştit în legătură cu telefonul tău. 

Ai grijă la felul în care îl încarci 

Un alt aspect care poate influenţa durata de viaţă a telefonului tău este felul în care îi încarci bateria. Contrar părerilor foarte populare care spun că încărcarea telefonului puţin câte puţin este dăunătoare şi afectează viaţa bateriei, adevărul este chiar invers. Este de evitat să îţi laşi telefonul la încărcat peste noapte sau să îl pui la încărcat pentru un ciclu întreg de 100%, dacă faci asta pe termen lung bateria ta va fi afectată. Pentru a ajuta bateria să reziste mai bine în timp, poţi să îţi faci un sistem de încărcare în cicluri mai scurte. De asemenea, evită să ajungi până la limita de 10% sau mai puţin, asta în situaţia în care nu vrei să începi să cauţi alte telefoane mobile de la Altex pentru că al tău nu mai funcţionează bine la doar un an, doi de la achiziţionarea sa. 

Foloseşte spaţiul de stocare inteligent

Ultimul aspect de trecut pe listă este felul în care îţi foloseşti spaţiul de stocare al telefonului. Evită să încarci memoria cu sute de poze şi aplicaţii, dacă ai spaţiul aprope plin telefonul va funcţiona mai greu, iar asta pe termen lung va fi un element neplăcut, care te va determina să îţi înlocuieşti telefonul. Astfel, pentru a evita asta fie alegi o variantă cu memorie mai mare în momentul achiziţiei, fie supliemntezi ulterior cu nişte spaţiu extra pentru a ajuta telefonul să funcţioneze în parametrii optimi. 

Aşadar, acestea au fost cele trei metode rapide şi uşoare pentru a te ajuta să te bucuri mai multe timp de telefonul tău. Sunt nişte sugestii extrem de simple şi uşor de pus în practică, aşa că oricine ţine la performanţa smartphone-ului său ar trebui să le aplice. 

Lasa un comentariu