Coronavirus: Șapte ieșeni infectați cu covid 19 la Spitalul de Boli Infecțioase

La nivelul judeţului Iaşi, șapte persoane din judeţul Iaşi sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus şi sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi. Persoanele infectate cu COVID-19 se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 85 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns in judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest si din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi.

Un număr de 636 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de catre epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Pentru data de 16 martie 2020 numărul acestor persoane este mai redus faţă de ziua anterioară, având în vedere că 154 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Conform Hotararii Nr. 10 din 14.03.2020 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, incepand cu data de 15.03.2020, persoanele care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus Covid-19, vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile. Lista este urmatoarea: Austria, Belgia, Coreea de Sud, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Rep. Populara China, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia.

Centrul de Urgențe Sociale ofera in aceasta perioada suport persoanelor aflate în auto-izolare / carantină. Numărul de telefon al dispeceratului: 0757110243 cu program între orele 09.00–20.00. Mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/CentrulDeUrgenteSociale/

Lasa un comentariu