Copil intoxicat cu ciuperci, adus cu elicopterul la Iaşi

Un copil în vârstă de 11 ani a fost adus în noaptea de miercuri spre joi la Iaşi cu un elicopter SMURD după ce a mâncat ciuperci. Băiatul, care este din Oneşti, era conştient şi a povestit medicilor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ că a mâncat ciuperci culese din pădure, alături de ceilalţi membri ai familiei, însă doar lui i s-a făcut rău după câteva ore.

Internat în Clinica de Toxicologie

După ce a ajuns în Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul unităţii medicale, i-au fost făcute analize, i s-a făcut spălătură gastrică, fiind momentan internat în Clinica de Toxicologie unde se află sub supraveghere medicală, scrie ziaruldeiasi.ro.

„ În acest moment nu putem spune exact ce fel de intoxicaţie este, însă ştim că este cu perioadă scurtă de incubaţie, deoarece copilului i s-a făcut rău după câteva ore, de obicei mai grave sunt cele cu perioadă lungă de incubaţie. I s-a făcut spălătură gastrică, ciupercile fac parte din categoria vegetalelor care au un metabolism mai lent, urmează să vedem cum reacţionează ficatul, rinichii“, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Patru copii cu vârste între 5 şi 9 ani au mâncat ciuperci din pădure

Acesta nu este singurul caz de intoxicaţie cu ciuperci din această perioadă, la finalul lunii octombrie ajungând la spital patru copii cu vârste între 5 şi 9 ani care au mâncat ciuperci din pădure.

Medicii spun că este o perioadă atipică pentru astfel de intoxicaţii, însă, având în vedere că temperaturile din ultima perioadă au fost mai ridicate decât de obicei, se explică şi acest fenomen.

leave a reply