Contract de lucrări pentru construirea unei grădiniţe noi, cu fonduri europene, în Bucium

În cursul zilei de ieri, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de lucrări de construire a unei noi grădiniţe în zona Bucium. Lucrările vor fi executate de firma Alconf SRL Iaşi contra unei sume de 3.958.608,48 lei, fără TVA (4.710.744,09 lei, cu TVA).

Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional – Axa 4.4 „Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă”. Contractul de finanţare europeană a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 28 aprilie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.963.205,99 lei (circa 1,24 milioane euro), iar durata de implementare de 36 de luni, din care 30 de luni reprezintă durata de execuţie a lucrărilor.

Grădiniţa cu program prelungit din cartierul Bucium va fi un corp de clădire P+E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.645 metri pătraţi. Lucrările vor consta în construirea şi echiparea grădiniţei cu nouă grupe la program prelungit, adică 180 de locuri pentru copii, la care se va adăuga construirea şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi

Lasa un comentariu