Continental anunţă că a finalizat lucrările de extindere la centrul din Iaşi

Continental, companie cu profil tehnologic, a finalizat lucrările pentru extinderea centrului de cercetare-dezvoltare din Iaşi, amplasat pe bulevardul Poitiers.

Bugetul alocat construcţiei se ridică la 27 milioane de euro, au informat recent reprezentanţii companiei. Imobilul are 8 niveluri şi a fost proiectat pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, scrie ziaruldeiasi.ro.

Extinderea sediului din Iaşi a început în aprilie 2019, iar în luna aprilie a acestui an au avut loc primele mutări.

„Prin extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare deja existent, rădăcinile pe care le avem în Iaşi devin mai puternice, mai stabile. Este o dovadă şi o promisiune atât faţă de noi, cât şi faţă de comunitatea locală şi regională că suntem aici, la bine şi la greu. Contextul actual este unul deosebit, imposibil de prevăzut în orice analiză de risc, însă am reuşit să finalizăm tot ce ne-am propus. De acum suntem împreună, în acelaşi loc, toţi cei 2.000 de colegi din Continental Iaşi”, spune Marian Petrescu, managerul locaţiei Continental Iaşi.

Specialiştii din Iaşi lucrează la “megatrendurile” industriei, precum conectivitate şi conducerea autonomă. Iniţiator sau partener în multe proiecte, Continental continuă în prezent şi seria proiectelor de cercetare PRORETA, împreună cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Darmstadt şi Universitatea din Bremen.

PRORETA 5 este dedicat uneia dintre cele mai dificile sarcini pentru conducerea automatizată, respectiv recunoaşterea situaţiilor complexe de trafic din oraşe şi modul în care algoritmii dezvoltaţi după analiza datelor furnizate de senzori pot deduce deciziile corecte de conducere în aceste situaţii.

Proiectul, iniţiat în 2019 şi al cărui termen de finalizare este septembrie 2022, examinează algoritmi de natură cognitivă, de predicţie a comportamentului şi luarea deciziilor într-un vehicul demonstrativ construit şi echipat de Continental.

Lasa un comentariu