Concurs național „Identificare produse tradiționale” la USV Iași

Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi , Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Judeţeană IAȘI au organizat ieri, concursul național „Identificare de produse tradiționale”, unde au participat elevi și studenți din Regiunea Moldovei, individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic.

Alivanca bunicii, brânzoaice moldovenești, chiroști cu brânză, cozonac moldovenesc, învârtită pufoasă, colac cu unt și scorțișoară, mucenici moldovenești, sărmăluțe cu urdă, sărmăluțe moldovenești cu mămăliguță și smântână, slănină fiartă cu boia și usturoi, tochitură moldovenească cu mămăliguță, ou și brânză sunt doar o parte din preparatele înscrise de către echipe formate din elevi sau studenți, în cadrul 𝗖𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶.

„Concursul își propune promovarea unei alimentații sănătoase și încurajarea consumului de produse culinare realizate după rețete tradiționale și, totodată, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică. Participarea a fost gratuită, elevii și studenții înscriși respectă prevederile din Regulamentul oficial al concursului”, a declarat șef. lucr. dr. Mihaela Ivancia, prodecan al FIRAA.

Organizatorii au recompensat participanții la concurs cu diplome și premii.

Lasa un comentariu