Conacul din filmul ”Nașul” a fost scos la vânzare la jumătate de preț

Conacul în care a fost filmat „Naşul”, în regia lui Francis Ford Coppola, este scos la vânzare pentru 75 de milioane de euro de prorietarul care este ameninţat cu falimentul. El este obligat de tribunalul american să vândă ieftin această somptuoasă locuinţă din Beverly Hills.

Conacul dispune de două piscine, un teren de tenis și o sală de biliard. Vila are 3.000 de metri pătraţi şi teren de 1,4 hectare și este aflată în centrul cartierului Beverly Hills.

Construit în 1927, conacul de tip mediteranean aparţine lui William Randolph Hearst, om de afaceri american şi magnat de presă. În 1953, John Fitzgerald Kennedy şi soţia sa şi-au petrecut aici o parte din luna de miere.

Locuinţa a fost platou de filmare în 1992 şi pentru filmul „Bodyguard”, de Mick Jackson,  în care au perfrmat Whitney Houston şi Kevin Costner. Cântăreaţa Beyoncé s-a folosit de decorul ei pentru musicalul „Black is King”, lansat în 2020.

Nu este prima dată când domeniul este pus în vânzare. Proprietarul din 1976, Leonard Ross, a încercat mai mulţi ani să o vândă. Acumulase 50 de milioane de dolari datorie, potrivit Los Angeles Times. În 2007, conacul a fost scos la vânzare pentru 142 milioane de euro, apoi din nou în 2016, pentru o sumă care a ajuns la 167 de milioane de euro. Atunci, niciun cumpărător nu a fost interesat, obligându-l pe Ross să facă o nouă ofertă, mai mică, 116 milioane de euro.

Prețul actual este impus de tribunal, de aici și scăderea la jumătate a acestuia.

Editor:Nicolau Smaranda-Elena

Lasa un comentariu