„Codul civil pe înțelesul copiilor” apare în toamnă, la Iași

Vă anunțăm cu mare drag faptul că în această perioadă lucrăm intens la un nou Cod juridic. Este vorba despre „Codul civil pe înțelesul copiilor”, care va apărea în această toamnă, la Iași, sub egida Orașului Juridic, un program de responsabilizare a minorilor, tinerilor, adulților prin intermediul educației civice și juridice.

„Codul civil pe înțelesul copiilor” este o carte juridică care se adresează în principal minorilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, fiind însă deosebit de utilă și tinerilor, adulților care doresc să înțeleagă anumite noțiuni de drept civil.

Codul vine cu o noutate în domeniu, Autorii, specialiști în drept, explicând termenii juridici sub forma unei povești juridice, pe nivelul de înțelegere al copiilor. În completarea poveștii și a explicațiilor facile sunt redate imagini și desene grafice reprezentative.  

Conceput ca un „manual” de bune practici, Codul aduce la cunoștință și explică cititorului (cetățeanului) modul în care își poate apăra drepturile și respecta obligațiile în viața de zi cu zi, în scopul de a-și asigura o viață securizată, libertate și independență proprie.

Luând în considerare studiile care ne arată că vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani reprezintă o perioadă specifică transformărilor structurii intelectuale, fizice, psihice a copiilor, Codul contribuie la formarea socială, civică, etică a minorilor, prin cunoașterea, înțelegerea, aplicarea corectă a legii.

„Codul civil pe înțelesul copiilor” vine în continuarea „Codului penal pe înțelesul copiilor”, apărut pentru prima dată în anul 2020 la Editura Solomon, și care poate fi consultat în bibliotecile școlare, județene, naționale, în centre care au în grijă minori, respectiv în arhivele organizatorilor.

„Codul civil pe înțelesul copiilor” face parte din proiectul „Orașul Juridic”, conceput de Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu instituțiile de profil din domeniul protecției cetățenilor.

În 2021, „Codul civil pe înțelesul copiilor” este co-finanțat de Consiliul Județean Iași pe Legea 350/2005.

Lasa un comentariu