Cluburile din Liga 1 au votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Ședință de urgență la LPF, repoziționare a lui Gino Iorgulescu: „N-am nimic împotrivă să fie 16 echipe”

LPF a trimis azi către echipele din Liga 1 cele două variante prin care se poate decide clasamentul final din play-out-ul Ligii 1, relatează gsp.ro

UPDATE EXCLUSIV GSP 18:45

Iorgulescu: „Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe”

Gino Iorgulescu, președintele LPF, este de acord ca din sezonul viitor să fie 16 echipe în Liga 1, așa cum vrea și Federația Română de Fotbal. Șeful LPF spune că decizia trebuie să aparțină cluburilor, care ar câștiga mai puțini bani dacă vor fi 16 formații în prima divizie.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a fost mesajul lui Gino, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Executiv al FRF a decis luni să refuze propunere LPF de a prelungi sezonul actual până când Dinamo va putea juca toate meciurile restante și a stabilit ca  barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 se va juca pe 9 și 12 august. Astfel. Liga Profesionistă de Fotbal a trimis azi două variante către cluburi, considerate echitabile, pentru a stabili ierarhia finală a play-out-ului.

Conform TelekomSport, cluburile din Liga 1 au votat cum va fi stabilit clasamentul din play-out-ul ligii 1! S-a ales varianta: puncte per meci exclusiv în play-out. Au fost şapte voturi pentru aceast criteriu. În schimb, varianta cu puncte per meci, pe întreg sezonul a opținut doar șase voturi. U Craiova s-a abţinut.

Criteriul votat de cluburi

În acest caz, s-ar calcula raportul total al punctelor câștigate pe parcursul meciurilor jucate în play-out.

În această variantă, Dinamo ar juca barajul, cu CS Mioveni, dacă o bate pe Viitorul, iar Sepsi pierde cu Academica Clinceni.

Clasamentul în această variantă, înaintea etapei de miercuri

 1. Hermannstadt 1,91
 2. Viitorul 1,69
 3. Clinceni 1,62
 4. Voluntari 1,62
 5. Iași 1,38
 6. Sepsi 1,17
 7. Dinamo 0,87
 8. Chindia 0,63

Criteriul refuzat de cluburi

Să se realizeze raportul total al punctelor câștigate pe parcursul sezonului, inclusiv în sezonul regulat, la numărul total de meciuri disputate. În această variantă, Dinamo s-ar fi salvat!

Clasamentul în această variantă: 

 1. Viitorul 1,58
 2. Hermannstadt 1,24
 3. Sepsi 1,23
 4. Dinamo 1,20
 5. Clinceni 1,10
 6. Voluntari 1,05
 7. Iași 1,02
 8. Chindia 0,86

Etapa a 14-a din play-out: 

 • Dinamo – FC Viitorul
 • Sepsi OSK – Academica
 • FC Hermannstadt – Politehnica Iași
 • Chindia – FC Voluntari

Lasa un comentariu