FOTO. Clădirea fostei Policlinici cu plată va fi reabilitată și transformată în grădiniță

Clădirea fostei Policlinici cu plată de pe strada Codrescu nr. 5 va fi reabilitată și transformată în grădiniță. Municipalitatea ieșeană a elaborat un proiect de hotărâre prin care va supune consilierilor locali, în ședința extraordinară de luni, 17 august, aprobarea documentației tehnico – economice privind acest nou obiectiv de investiții din sfera educației preșcolare.

Primarul Mihai Chirica a declarat într-o conferință de presă că noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri (în condiții normale) în opt săli de grupă.

Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5.556.875,17 lei cu TVA, din care construcții și montaj de 4.194.087,17 lei cu TVA, lucrările urmând a se desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât şi al stabilităţii şi siguranţei construcţiei, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalaţiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii.

Lasa un comentariu