Certificat de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență la Iași

Ieri a fost semnat certificatul de urbanism necesar continuării proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență de la Iași.

Solicitarea a venit de la Ministerul Sănătății, instituție care gestionează acest proiect, și vine la aproape două luni după ce autoritățile române, precum și Primăria Municipiului Iași au primit de la Comisia Europeană comunicarea oficială privind aprobarea finanțării europene pentru Spitalului Regional de Urgență de la Iași.

Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași a rămas cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național, care mai include investiții similare la Cluj-Napoca și Craiova.

Conform studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgență de la Iași va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unui spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Valoarea proiectului este estimată la circa 470 de milioane de euro, din care 361 milioane construcția, iar 99 milioane dotările medicale.

Durata de realizare a investiţiei, conform studiului de fezabilitate, este de 84 de luni, durata efectivă de construcţie fiind de 48 de luni.”, potrivit Primăriei Municipiului Iași.

Lasa un comentariu