Ce activități trebuie să facă părinții și profesorii în „Săptămâna Altfel”

Inspectoratul Școlar Județean Iași a oferit săptămâna trecută o listă cu o serie de activități menite să fie realizate de către elevi împreună cu părinții acestora în cadrul Săptămânii Altfel de anul acesta.

Proiectul a fost realizat la inițiativa inspectorului școlar general, prof. dr. Genovava Farcaș.

„În contextul generat de pandemie, suntem obligați să configurăm altfel sistemul de învățământ. Profesorii au înțeles că trebuie să se adapteze din mers și să mențină comunicarea cu elevii. Copiii stau acasă mai mult ca niciodată aproape de părinți și au șansa derulării mai multor activități desfășurate în comun, în familie, ce permit exersarea de responsabilități și deprinderi, abilități implicate în viața de zi cu zi.

Programul inovativ pe care l-a dezvoltat Inspectoratul Școlar, Școala ALTFEL de acasă, care înlocuiește în această perioadă activitățile extracurriculare pe care școala le propunea în mod tradițional, oferă în acest context numeroase tipuri de activități din domeniul educației economice și casnice moderne, de la cele de bucătărie sau grădinărit, la cele prin care elevii noștri sunt învățați să elaboreze un grafic săptămânal de activități în familie, la activitățile de amenajare a spațiului sau la cele de petrecere a timpului liber în familie.

Pprofesorii trebuie să fie instruiți treptat pentru a deveni aliații noilor tehnologii. Doar așa se vor putea pune bazele unei autentice educații digitalizate”, a spus Genoveva Farcaș.

Lasa un comentariu