Ce a rămas după focul de artificii de la Iași, din seara de Revelion. Semnal de alarmă tras de Silviu Gurlui

Silviu Gurlui, conferențiar universitar la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Al. I. Cuza“, a postat pe pagina sa de Facebook resturile rămase în urma jocului de artificii din seara de revelion. Cadrul universitar a găsit și proiectile care nu au explodat, scrie realitateadeiasi.net.

„Am prelevat tot ce se putea de la un foc de artificii, de la capsule arse și respectiv capsule intacte. Ceea ce vedeți dvs aici reprezintă material de studiu de importanță vitală pentru a înțelege necanismele formării poluanților în atmosferă. Maximum maximorum. Acestea sunt importante să înțelegem câtă poluare se propagă în aer și cât de nocivă este din prisma nu neapărat a concentrației ci mai ales a tipurilor de compuși care se formează, care se transformă.

LE. Evident, capsula care pare întreagă, intactă, am predat-o organelor de securitate din Palat. Poate dacă era găsită de vreun copil sau mai știu eu ce, ar fi putut cauza daune. Nu știu, nu sunt specialist în acest domeniu însă am certitudinea că acum e ok. Am verificat tot spațiul din jurul Palatului și este curat, nu mai sunt fragmente sau capete de acest tip“, a scris Silviu Gurlui pe pagina sa de Facebook.

2 Comments

  • Am scris și pe pagina lui de Facebook…. Nu înțeleg ce vrea sa demonstreze acest individ cu ce face. Nu este cunoscut și vrea să fie în atenția oamenilor cu orice preț ? Măcar dacă ar avea vreun impact asupra atmosferei…..acele artificii date o data pe an. Înseamnă că vine de pe altă planetă de nu știe adevarata poluare a atmosferei și mai grav metalele grele din alimentele ce se găsesc în comerț. Sau dumnealui vrea să arate că a făcut curat după autorități și vrea să pozeze în cetățeanul model. Toți care au văzut postarea pe pagina lui de Facebook l-au criticat.

  • eugen postarile profesorului Gurlui nu sunt pentru indivizi ca tine. Tu poti sa continui sa ragai mici si sa ranjesti ca o vita proasta la artificii si petarde fara sa iti pese impactul asupra mediului si a noastra. Cauta alte pagini de facebook.

Lasa un comentariu